Valguka høsten 2018 nærmer seg!

Hvert semester avholdes det valg av nye tillitsvalgte i studentdemokratiet ved NTNU, på institutt- og fakultetsnivå. Dette er din fremste mulighet som student til å gjøre deg selv og dine meninger om studielivet hørt – enten ved å stemme på de kandidatene du mener taler din sak, eller ved å selv stille til verv.

Studentrådene SU og HF står i disse dager stand på Dragvoll, både i uke 42, 43 og 44. Her kan man stille spørsmål man eventuelt skulle ha om valget eller tillitslvalgtsystemet. Du kan også kontakte oss her, eller komme innom i kontortida vår på Dragvoll, Tunga eller på Lysholm.

Hva skal velges?

På NTNU Dragvoll finnes det to fakulteter – det humanisitiske fakultet (HF) og Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU). Under hvert fakultet er det flere institutter, og som student ved NTNU tilhører du ett fakultet og ett institutt. Hvis du ikke vet hvilket institutt du tilhører, kan du gå inn på nettsidene til studieprogrammet ditt; du finner instituttet ditt til høyre på infosiden om ditt studieprogram.

Under valget skal det velges nye tillitsvalgte på fakultetsnivå (FTV) og tillitsvalgte på instituttnivå (ITV). Når du under valguka logger deg inn gjennnom ValgWeb , vil kandidatene for det aktuelle valget automatisk dukke opp. For å lese mer om hva en instituttillitsvalgt og en fakultetstillitsvalgt gjør, trykk her.

Kan jeg stille til valg?

Selvsagt! Alle studenter ved fakultetet SU kan stille til et verv ved dette valget. Minimumskravet er å melde sitt kandidatur. Dette kan gjøres på to måter:

1) Sende en e-post til de nåværende fakultetstillitsvalgte på ftv@su.ntnu.no innen allmøtet (mandag 29. oktober kl. 14:15-15:00). Denne bør inneholde følgende:

  • En kort beskrivelse av deg selv
    • Ha med navn, alder, studieretning, og gjerne et bilde av deg selv
  • Hvorfor du stiller til valg som FTV
  • Har du relevant erfaring som kan være nyttig i vervet?
  • Har du noen saker eller områder du ønsker å forbedre?

2) Eller du kan møte på allmøte (mandag 23. april kl. 14-15 for SU), og presentere deg selv der. Det anbefales uansett å skrive en tekst om seg selv, og sende til studentrådet. Denne blir lagt ut på nettsidene våre under valget.

 

Informasjon om tid og sted for valg av instituttillitsvalgte på fakultetet kommer fortløpende.

 

Hvordan stemmer jeg?

FTV-valget, samt noen ITV-valg foregår elektronisk gjennom ValgWeb. Når det begynner et valg du kan delta i, vil det dukke opp kandidater du kan stemme på etter du har logget inn med NTNU-kontoen din. Hvis du tilhører et institutt som ikke skal velge elektronisk, kom på allmøte og velg! Liste over dato på allmøter finner du ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *