Det er igjen tid for studentrådsvalg!

Hvert semester avholdes det valg av nye tillitsvalgte i studentdemokratiet ved NTNU, på institutt- og fakultetsnivå. Dette er din fremste mulighet som student til å gjøre deg selv og dine meninger om studielivet hørt – enten ved å stemme på de kandidatene du føler taler din sak, eller ved å stille selv.

Vi kommer til å stå på stand i Gata på Dragvoll i uke 16 og 17, i tillegg til på Lysholm (Kalvskinnet) og Tunga i uke 17. Dersom du lurer på noe kan du kontakte oss her, eller komme innom kontoret i Gata på Dragvoll eller på Lysholm.

Hva skal velges?

På NTNU Dragvoll finnes det to fakulteter – det humanisitiske fakultet (HF) og Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU). Under hvert fakultet er det flere institutter, og som student ved NTNU tilhører du ett fakultet og ett institutt. Hvis du ikke vet hvilket institutt du tilhører, kan du gå inn på nettsidene til studieprogrammet ditt; du finner instituttet ditt til høyre på infosiden om ditt studieprogram.

Under valget skal det velges nye tillitsvalgte på fakultetsnivå (Fakultetstillitsvalgt [FTV]) og tillitsvalgte på instituttnivå (Instituttillitsvalgt [ITV]), i tillegg til to studenter til universitetsstyret i NTNU. Når du logger deg inn på ValgWeb for å avgi stemme, vil det automatisk dukke opp kandidater for det aktuelle valget. For å lese mer om hva en instituttillitsvalgt og en fakultetstillitsvalgt gjør, trykk her.

Kan jeg stille til valg?

Selvsagt! Alle studenter ved fakultetet SU kan stille til et verv ved dette valget. Minimumskravet er å melde sitt kandidatur. Dette kan gjøres på to måter:

 • Sende en e-post til de nåværende Fakultetstillitsvalgte innen allmøtet (mandag 23.april kl. 14:15-15:15 for SU), som inneholder:
  • At du stiller som kandidat
  • Hvilket verv du stiller til
  • Andre tips til hva som bør være med i eposten:
   • En kort tekst der du presenterer seg selv
   • Hvorfor du er en god kandidat
   • Et bilde av deg selv, hvis du vil ha det med
   • E-posten sendes til ftv@su.ntnu.no
 • Eller du kan møte på allmøte (mandag 23. april kl. 14-15 for SU), og presentere deg selv der. Det anbefales uansett å skrive en tekst om seg selv, og sende til studentrådet. Denne blir lagt ut på nettsidene våre under valget.

På instituttnivå gjennomføres følgende valg for institutttillitsvalgte [ITV]:

Institutt

Tid

Rom

Velges

GEO

17 april kl 14:15

D119

1 ITV

SOSANT

17 april kl 10:15

D132

2 ITV

ISS

19 april kl 14:15

D153

2 ITV

IPL

25 april kl 12:15

214 paviliong B

1 ITV

ISA

26 april kl 16:00

Tunga

1 ITV

PSYK

24 april kl 12:15

D151

2 ITV

Hvordan stemmer jeg?

FTV-valget, samt noen ITV-valg foregår elektronisk gjennom ValgWeb. Når det begynner et valg du kan delta i, vil det dukke opp kandidater du kan stemme på etter du har logget inn med NTNU-kontoen din. Hvis du tilhører et institutt som ikke skal velge elektronisk, kom på allmøte og velg! Liste over dato på allmøter finner du ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *